Mammaträning

Träning, livstil & kost
Vi hjälper dig hela vägen

Mammaträning

Vi vet att alla kvinnor bär på en magisk styrka. Styrkan att kunna bära och föra fram ett nytt liv. För oss är en graviditet något av det vackraste som finns och vi tror att du som mamma kan påverka både ditt och ditt blivande barns välmående genom starka tankar, fokus på rätt och sunda vanor.

Är du redan gravid? Vi kan hjälpa dig med allt från hemmaträning anpassat för gravida, kostupplägg samt mentalträning inför förlossning och moderskap.

Fananammas “light”-klasser

Att få barn är inte bara omtumlande för kropp och knopp, ibland behövs det även lite extra hjälp med att hitta rutinen för allt det härliga en ny familjemedlem medför. Därför har vi skapat Fananammas egna “Light-pass” där du som mamma eller pappa kan ta med dig barnen på träning. Du får träningen gjord utan att behöva fundera på barnvakt och på samma gång får de leka av sig; en stimulerande stund för hela familjen.

Light-klasserna är anpassade för gravida och för de som fått smått. Detta betyder att vi plockat bort opassande övningar och lagt till det som en “mamma-kropp” behöver. Vi fokuserar alltid på att hitta knipet och hålla kontakten i allt det vi gör.

Läs mer om våra klasser för dig som redan är gravid, träning med barn och för barn:

Sweat IT-Light
En klass där vi jobbar med gummiband, kettlebells (eller ett litet hjärta) och egen kropp som redskap. En skön genomkörare.

Feel IT-Light
En lugn och avslappnande pilates-klass där vi fokuserar på att hitta och hålla. Passar super som start efter en graviditet.

Mix IT-Light
En härlig cirkelträning där alla får utmana på egen nivå. Vi leker med puls och styrka och har alltid hela kroppen med.

Move IT-Light
En galet rolig klass där du får skaka av dig veckans funderingar, jobba upp värmen och bara njuta av endorfinerna som strömmar. Denna klass passar stora som små och går även att köra med en liten på magen eller ryggen!

Är du redan gravid?
Vi kan hjälpa dig med allt från hemmaträning anpassat för gravida, kostupplägg samt mentalträning inför förlossning och moderskap.

Planerar du och din partner att börja försöka få barn?
Kom in på en PT-i-par och få hjälp med sunda rutiner kring mat, träning och fokus.

Hitta knipet med Fananamma!
En kurs där du kan lära dig knipa och kontrollera din kropp efter en graviditet

Träning för BARN!

Play IT!
Barnens egna klass där det leker, busar och till och med ibland pysslar tillsammans med egen ledare. Denna klass har vi alltid på söndagar i samband med söndagens sista utmaning. Vi lägger även in den som extra klass då det är möjligt.

Riktlinjer vi önskar att alla som har med barn på klasserna

(utöver light-klasserna vardagar 10.30-11.15):

Du som förälder har ansvar för ditt barn och att ditt barn inte stör under klassen.

Ditt barn får leka på barnsidan eller sitta stilla bredvid dig där du tränar. Du som förälder kan ta plats vid dörren till barnsidan (in vid väggen under Fananamma-loggan) så du lättare finns tillgänglig ifall ditt barn behöver dig.

Prata gärna med ditt barn om vad som kommer att göras på klassen (lugn/tempo/vikter) så ditt barn får en bild om varför det kanske inte är okay att springa eller leka fritt i salen.

Säkerhet och trivsel för alla